Cullottesteg 02
Hovedingrediens : Oksekød - Okseculotte Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær fedtlaget i rudemønster. Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Læg stegen på ovnristen over en bradepanden.
Sæt stegen midt i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 10 minutter. Dæmp varmen til 190 grader C. alm. ovn og videresteg culotten i yderlig ca. 20 - 30 minutter. Brug et stegetermometer. Når center temperaturen er 62 - 66 grader er stegen klar. Grillsteg eventuelt kødet de sidste minutter, hvis fedtet ikke er gyldent. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 minutter. Forskæring : Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at culotten skal skæres for lidt skråt fra den brede ende. Skiverne skal skæres tyndt ud. |
|
Opskriften er vist 110658 gange,
og udskrevet 2437 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (44 stemmer) |
|
Kommentarer Hvordan laver man det - 2014-07-17 13:26:54 Til fire personer Per - 2010-03-21 16:00:49 Det skal være en meget lille okseculotte for kun at veje 750 gram, og man steger normalt en hel culotte. Culotten på billedet vejede 1000 gram, men bruger du stegetermometer retter du dig efter det, og giver den ekstra tid. Det kunne også være at opskriften var tiltænkt en kalveculotte, så passer vægten nok bedre. anonym - 2009-09-06 10:39:00 fint nok, men hvad spiser man til - tilbehørsforslag kunne være en god ide lene - 2009-08-21 18:24:33 hold nu kæft med de sure kommentare.. anonym - 2009-07-21 19:44:11 "Dæmp varmen" er også et vidt begreb. :-) anonym - 2005-01-01 01:01:01 Hvor er tilbehøret anonym - 2005-01-01 01:01:01 hvor er grill i den opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne