Flamberede pandekager med kirsebær
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : Red : |
|
|
Mel røres sammen med æg og sukker.
75 g margarine smeltes og røres i.
Øl røres i.
Pandekagerne bages tynde på en pande i lidt margarine. Sødkirsebærrene skylles, aftørres og befries for stilk. Flormelis varmes op på en pande, til det karamelliserer. Hasselnødder tilsættes og varmes igennem. Appelsinsaften hældes ved, og det hele koges godt igennem. De lune pandekager samt kirsebærrene anrettes i et ildfast fad. Cognac tilsættes og retten antændes. Nødde-/appelsinsovsen serveres til. Tips: Kan eventuelt serveres med softice eller kold flødeskum. |
Flamberede pandekagerLeder du efter en opskrift på pandekager, som tilberedes på en lidt mere ekstravagant måde? Så er denne flamberede pandekager opskrift lige det, du har ledt efter. I denne opskrift er der anvendt kirsebær. Bryder du dig ikke om kirkebær, kan du eventuelt prøve at eksperimentere med andre typer bær.Hvad er flamberede pandekager?Retten er også kendt under navnet crepes Suzette, som er en klassisk fransk dessert, der er elsket af mange verden over. Det som gør pandekagerne til noget særligt er, at de flamberes i en karamelliseret appelsinsovs. For at kunne antænde desserten, hældes der cognac over pandekagerne. Hvis du ønsker at afslutte en vellykket middag med et brag, står flamberede pandekager med cognac højt på listen over skønne desserter, der skal afprøves.Ideer til servering af flamberede pandekagerDesserten egner sig perfekt til f.eks. nytårsaften, den runde fødselsdag eller til brylluppet. Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af dine flamberede pandekager, kan du vælge at servere softice, kold flødeskum eller en ske god vaniljeis til. Du behøver ikke bekymre dig om, hvorvidt desserten smager eller indeholder alkohol. Alkoholen fordamper nemlig under flamberingen.Vil du hellere servere gammeldags pandekager? Find opskriften her hos Alletiders kogebog. |
Opskriften er vist 16818 gange,
og udskrevet 370 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Alice - 2005-01-01 01:01:01 lyder godt vil prøve nytårsaften |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne