Limousine lårtunge i krydderurter med cremet risotto

Limousine lårtunge i krydderurter med cremet risotto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okselårtunge

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Friland

Indsendt :      Red :
Limousine lårtunge i krydderurter med cremet risotto, billede 4 Limousine lårtunge i krydderurter med cremet risotto, billede 1 Limousine lårtunge i krydderurter med cremet risotto, billede 2 Limousine lårtunge i krydderurter med cremet risotto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.lårtunge
0.25 bdt.estragon
0.25 bdt.persille
0.25 bdt.purløg
0.25 bdt.timian
100 g.smør
 Salt
 peber
 
 Cremet risotto og svampe:
250 g.blandede svampe i tern (f.eks. østershat kantarel shitakii rørhat og markchampignon)
5 skalotteløg i små tern
3 fedhvidløg i små tern
0.5 dl.olivenolie
200 g.risottoris (Arborio)
4 dl.halvtør hvidvin
2 dl.fjerkræbouillon
50 g.parmesan ost
50 g.smør
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Stegen krydres med salt og peber og brunes på en hed pande, hvorefter den afkøles.

Krydderurterne skylles, blancheres i 10 sekunder og hakkes fint. Kødet steges færdigt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter. Det skal have en kernetemperatur på 52 grader C. Kødet trækker 20 minutter og rulles i de hakkede krydderurter inden serveringen.

Risotto:
Svampe, skalotteløg og hvidløg sauteres i olivenolie. Risene tilsættes og sauteres under omrøring til de er gyldne. Hvidvin tilsættes og koges helt væk under omrøring. Fjerkræbouillon tilsættes, og det hele småsimrer til risene er næsten møre (der kan evt. tilsættes lidt vand). Parmesan osten rives og tilsættes og simrer med til risene er helt møre. Risottoen monteres med smør og smages til med salt og peber.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Risotto

karakterer:
Opskriften er vist 120511 gange,
og udskrevet 4169 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-04-14 19:35:50
Jeg synes det var en rigtig god opskrift. Brugte stegetermometer, og det virkede helt perfekt, kødet var mørt og lækkert, og fin farve. Jeg vil helt klart bruge opskriften igen. Har altid lavet noget andet af lårtunge, men det her var meget bedre.

  -   2011-08-02 15:54:51
Endelig en ordentlig risotto! Mine børn elsker risotto, når jeg skifter vinen ud med æblemost.

  -   2011-04-24 21:06:10
jeg synes nok ikke krydderierne er et problem, hvis man bruger tørrede, og iøvrigt ruller dem på efter bruning men inden stegning. - Men mit problem er, at det slet ikke var mørt nok til den behandling. Næste gang bliver lårtungen til gryderet og denne opskrift får bevilliget et stykker kalvefillet. Med hensyn til dine billeder Per, så er de ikke en fordel for siden. De er forkert belyst - alt ser rimeligt ulækkert ud. Jeg undgår at se på dem af samme årsag.

  -   2010-03-21 11:43:56
Som maria skriver skal den have noget længere, det kommer an på tykkelsen af kødet, kødet på billedet har fået 65 minutter. Kryderurterne er svære at få til at hænge ved, og det er formentlig også lidt omsonst da kødet bør skæres i meget tynde skiver og krydderureterne så vil falde af der, så brug dem som grønt drys i stedet.

  -   2008-02-14 10:13:22
retten bliver bedre hvis den steges færdig i gryden

  -   2007-05-06 20:28:39
Den skulle have noget længere i ovnen for at nå de 52 grader. Smagte ikke af så meget og det var svært at få de lækre krydderurter til at hænge fast