Helstegt oksetyksteg med svømmende kartoffelsalat
Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
helstegt oksetyksteg
Begynd med at ridse fedtlaget i rudetern og gnid det med salt. Kom så stegen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Så tages den ud og anbringes på den varme grill - dæk evt. grillstæn-gerne med stanniol. Stegen kan også anbringes på roterende spid, hvis I har sådan et. Stegen skal have middelvarme på grillen i ca. 35 minutter. Tag den så af og lad den hvile i ca. 15 mi-nutter et lunt sted pakket ind i stanniol og et viskestykke. Man kan også springe ovnen over og lave stegen kun på grillen. Hvis det er en grill, der kan lukkes, skal stegen have 1½ - 2 timer. Hvis det er en åben grill eller f.eks. over gløderne fra et bål, skal stegen have 2½ - 3 timer. Tjek stegen med et stegetermometer - det skal vise en ker-netemperatur på 55 - 60 grader, hvis stegen ønskes rosastegt. Se iøvrigt under grilltider. Husk uanset fremgangsmåde skal stegen hvile tildækket i 15 minutter, inden der skæres skiver af den. Pak stegen ud. Skær den i tynde skiver på tværs af kødtrådene og server med alt det spændende tilbehør. Et rigtigt festmåltid. barbecue Inden stegen kommes på grillen, laves en barbecuedressing til pensling af stegen. Rør alle ingredi-enserne til barbecuen sammen i en pasende skål og hav den stående ved siden af grillen sammen med en god pensel. Stegen skal først pensles med barbecuen lige før den er færdigstegt - ellers vil sukkeret i barbecuen brænde og kødet blive sort. svømmende kartoffelsalat Skrub kartoflerne og kog dem i 15-20 minutter i letsaltet vand. Lad dem blive kolde. Pil rødlø-gene og skær dem i tynde skiver fra top til bund. Bland så eddike, vand, sukker og salt i en stor skål (eller brug flere skåle). Heri kommes hele sherrytomater, de kolde kartofler og løgskiverne. Bland det hele godt, så er kartoffelsalaten klar til servering. grillede ferskner Fersknerne halveres og stenene tages ud. Pensl dem med lidt olie og drys med rosmarin. Kom dem så på grillen og giv dem 3 - 4 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber og tag dem af grillen. Anrettes på fade eller store tallerkener. grillede majskolber: Pluk bladene af majskolberne. Skær hver kolbe ud i ca. 4 stykker på tværs, pensl med lidt olie og kom dem så på grillen, til de ser lysebrune og saftige ud på alle sider - ca. 5 - 6 minutter i alt. caesar salat: Skyl salaten og riv den ud i grove strimler (brug evt. en kniv). Fordel salaten i et par store skåle og kom flagerne af parmesanost over. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender og blend det til en glat, skinnende dressing (lidt tyktflydende). Skær flûtene i tynde skiver og pensl dem med olie. Kom dem på grillen et par minutter, til de er gyldne. Gnid dem med hvidløg. Bland dressingen ned i salaten og pynt skålene foroven med de ristede flûtesskiver. Dette er den berømte caesarsalat. dressing til salat |
|
Opskriften er vist 40194 gange,
og udskrevet 677 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne