Grillet entrecote med tomatsmør og grønsagsspyd

Grillet entrecote med tomatsmør og grønsagsspyd , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Okseentrecote

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 entrecotes á ca. 150 g. skåret af oksehøjreb.
 
 Tomatsmør:
4 modne tomater
2 skalotteløg
1 fedhvidløg
 olie
 frisk eller tørret timian
50 g.smør
 salt
 peber
 
 Grønsagsspyd:
1 squash gul eller grøn
1 rød peberfrugt
8 små løg eller forårsløg
8 champignon
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Kartoffelgratin:
800 g.kogte pillede kartofler
100 g.rød Castello ost eller lignende
 
Opskrift:
Tomatsmør:
Skold og flå tomaterne, skær dem i kvarte og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern. Pil og hak skalotteløg og hvidløg.

Varm en gryde op og svits løgene i lidt olie, tilsæt tomater og timian og lad det simre et par minutter, smag til med salt og peber. Lige inden servering røres det kolde smør i tomatsaucen. Må ikke koge nu.

Grønsagsspyd:
Skær squashen og peberfrugten i tern på ca. 2x2 cm og stik dem på små spyd skiftevis med løg og champignon. Pensl med lidt olie og steg dem på grill-panden i lidt olie ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Kartoffelgratin:
Skær de kogte kartofler i ½ cm tynde skiver og læg dem i et ildfast fad. Fordel osten over og bag dem i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.

Kødet:
Tør entrecoterne med lidt køkkenrulle og steg dem på en grillpande til ønsket tilberedning (2-3 minutter på hver side). Lad dem evt. hvile ca. 10 minutter inden servering.

Tips:

Er det i sommertiden, vil det selvfølgelig være godt på en udendørs grill.





karakterer:
Opskriften er vist 18600 gange,
og udskrevet 446 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu