Frikassé af kalvetykkam med fennikel, rødløg og bønner
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fenniklen deles i kvarte på langs, toppen og stokken skæres fra (bruges til kogning). Skær de kvarte fennikel i strimler på langs og blanchér dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Tag dem op og læg dem i iskoldt vand.
Rødløgene skæres på samme måde som fennikel og blancheres let ca. 1 minut. Læg dem i iskoldt vand. Bønnerne snittes i 2 cm stykker og blancheres let ca. 1 minut og lægges i iskoldt vand. Lad alle grønsagerne dryppe godt af i en sigte, gerne sammen. Dilden plukkes i fine stykker, gem stilkene til kogning. Kødet skæres i store tern som gives et opkog i letsaltet vand og tages op, vandet kasseres og kødet kommes tilbage i gryden. Tilsæt vand så kødet i gryden er dækket, tilsæt dildstilke, fennikeltop og -stok sammen med peberkorn, lad kødet koge ved svag varme under låg 2-2.5 time til det er mørt. Skum af for urenheder. Når kødet er mørt, tages det op af gryden, og suppen sigtes gennem et klæde og hældes tilbage i gryden, lad suppen koge op, tilsæt piskefløden og lad den koge godt igennem, jævn evt. med lidt Maizena og smag til med salt og peber. Anretning: Kød og grønsager varmes i saucen og til sidst tilsættes den plukkede dild. Tilbehør: Aspargeskartofler eller ris sammen med godt brød. |
|
Opskriften er vist 26565 gange,
og udskrevet 466 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne