Oksetyndstegsbøf på ovnstegt ratatouille
Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsbøf Oprindelsesland : Frankrig Kilde : Kødbranchens Fællesråd Indsendt : Red : |
|
|
Ratatouille:
Smør et ildfast fad med olivenolie og læg først skiver af aubergine drysset med salt, så skiver af squash, så strimler af løg og peberfrugt og hakket hvidløg og til sidst skiver af tomat, krydr med timian, salt og peber og hæld ca. 1 spsk olivenolie henover.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader ca. 45 minutter. Efter ca. 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og det hele blandes rundt og stilles i ovnen igen.
Grønsagsbearnaise:
Hak løg og hvidløg, skær gulerødderne i skiver og svits det hele let i lidt olie i en gryde.
Tilsæt nu estragon-vineddiken og lad det koge ca. 2 minutter. Tilsæt så grønsagsbouillon og lad saucen koge ca. 15 minutter til gulerødderne er møre. Blend saucen jævn med smørret og smag til med salt og peber.
Kødet:
Tør bøfferne med et stykke køkkenrulle og steg dem på panden eller grillpanden til
ønsket tilberedning (2-3 minutter på hver side). Krydr med salt og peber og lad evt. bøfferne hvile 5-10 minutter inden servering.
Tilbehør:
Råstegte eller ovnbagte kartofler og marinerede salater.
|
|
Opskriften er vist 18767 gange,
og udskrevet 632 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (5 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-06-14 13:57:10 Prøv at lade være med at komme alt grøntsags vandet ved når det blendes, jeg har haft stor succes med sovsen Randi - 2007-06-02 03:20:52 Skal sovsen jævnes? -og hvordan? PeterN - 2007-03-05 02:34:06 Jeg har flere gange forsøgt at lave grøntsagsbearnaise - hver gang var resultatet: En tynd sovs med gulerodsstykker der ikke kunne blendes ud ligesom kikærter kan det til en mos. Hvordan får man en jævn sovs? Og ellers vent med at blende det kogte for det er for varmt lige med det samme til en foodprocessor eller blender. Charlotte - 2007-01-03 12:08:57 go easy on the garlic i ratatouillen - ellers var det lækkert.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne