Oksetyndstegsbøf på ovnstegt ratatouille

Oksetyndstegsbøf på ovnstegt ratatouille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsbøf

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 tyndstegsbøffer gerne med fedtkant
 
 Til ratatouille:
1 aubergine
1 squash
1 løg
1 rød peberfrugt
4 fedhvidløg
4 tomater (gerne bøftomater)
 timian
 salt
 peber
1 spsk.olivenolie
 
 Til grønsagsbearnaise:
1 løg
2 fedhvidløg
4 gulerødder
 olie
0.5 dl.estragon-vineddike
4 dl.grønsagsbouillon
50 g.smør
 salt
 peber
 
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Ratatouille: Smør et ildfast fad med olivenolie og læg først skiver af aubergine drysset med salt, så skiver af squash, så strimler af løg og peberfrugt og hakket hvidløg og til sidst skiver af tomat, krydr med timian, salt og peber og hæld ca. 1 spsk olivenolie henover. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader ca. 45 minutter. Efter ca. 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og det hele blandes rundt og stilles i ovnen igen. Grønsagsbearnaise: Hak løg og hvidløg, skær gulerødderne i skiver og svits det hele let i lidt olie i en gryde. Tilsæt nu estragon-vineddiken og lad det koge ca. 2 minutter. Tilsæt så grønsagsbouillon og lad saucen koge ca. 15 minutter til gulerødderne er møre. Blend saucen jævn med smørret og smag til med salt og peber. Kødet: Tør bøfferne med et stykke køkkenrulle og steg dem på panden eller grillpanden til ønsket tilberedning (2-3 minutter på hver side). Krydr med salt og peber og lad evt. bøfferne hvile 5-10 minutter inden servering. Tilbehør: Råstegte eller ovnbagte kartofler og marinerede salater.





karakterer:
Opskriften er vist 18767 gange,
og udskrevet 632 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-14 13:57:10
Prøv at lade være med at komme alt grøntsags vandet ved når det blendes, jeg har haft stor succes med sovsen

  -   2007-06-02 03:20:52
Skal sovsen jævnes? -og hvordan?

  -   2007-03-05 02:34:06
Jeg har flere gange forsøgt at lave grøntsagsbearnaise - hver gang var resultatet: En tynd sovs med gulerodsstykker der ikke kunne blendes ud ligesom kikærter kan det til en mos. Hvordan får man en jævn sovs? Og ellers vent med at blende det kogte for det er for varmt lige med det samme til en foodprocessor eller blender.

  -   2007-01-03 12:08:57
go easy on the garlic i ratatouillen - ellers var det lækkert..