Amerikanske hamburgere
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Oprindelsesland : Amerika Indsendt af : Ulrich Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løget hakkes fint og hvidløget presses. Løg, hvidløg og worchestershire sauce tilsættes oksekødet. Det krydres med salt og peber efter behag.
Lad det trække 30 minutter i køleskabet.
Lad det herefter hvile udenfor køleskab i 20 minutter.
Kødet formes i 4 bøffer a 160 gr, der steges på grillen over direkte varme. De skal cirka have 15 min, ialt. (skal være godt brune). Kort før bøfferne er færdige på grillen, flækkes burgerbollerne og ristes ligeledes på grillen (på begge sider). Når bollerne er ristet, tages de af grillen og smøres med miracelwhip. Der lægges et enkelt iceberg salatblad på bollen, herefter lægges bøffen på salatbladet, der kommes en skive tomat ovenpå, de syltede hakkede agurker kommes på og der kommes sennep og ketchup på. Burgeren klappes sammen og den perfekte amerikanske burger er lige til at spise. (tips, kan også laves som cheese burger) Tips: Smager godt til pommesfrites. Bøfferne er store hvorfor der ofte kun er behov for en burger, og måske noget salat eller andet til en grille menu. |
|
Opskriften er vist 341004 gange,
og udskrevet 6826 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (260 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-05-28 14:36:04 Den 28 maj er det hamburgerday, så mon ikke vi skal have have hamburger i dag :) Pejtersen - 2013-07-31 17:54:53 Den sidder lige i skabet,tak og den er let at huske. Limbo - 2012-03-09 16:18:48 Rigtig god og autentisk. Husk når du former hakkebøffer; De skal æltes, presses og formes til boller i hånden. Dernæst formes de til hakkebøffer ved at banke på dem med en kniv. Bruger du denne metode og noget ordentligt hakkekød, lykkedes hver gang. Husk også, at det selvfølgelig ikke er nær så slatne og kemiske, som dem fra burgerbutikkerne. Plet - 2011-08-13 13:50:26 Tak til WorldChef for den gode ide med at bøffen skal være tyndere på midten end i siderne når man former dem. Jeg synes nemlig altid bøffen buler op i midten når de er færdig stegte. Jeg må prøve din idé WorldChef - 2011-06-20 15:51:57 Der er nogle basale regler man bør følge for at en burgerbøf bliver værd at arbejde med. 1. luften skal knaldes ud af det hakkede kød, giv det nogle tæsk. Det hakkede kød vi køber herhjemme er ikket mere end et par gange, og er som udgangspunkt uegnet til burgers. 2. Når du former en bøf, skal den være tyndere i midten, end den er i siderne. Derved bliver den jævnt stegt. Bortset fra det kan der fyldes alverden i bøffarsen, det være sig chilisauce, sennep, parmesan og diverse tørrede/friske krydderier. d. inmoder - 2010-07-14 19:00:58 At flække bollerne er omtrent det samme som at skære dem over. anonym - 2009-06-27 13:50:26 der skal ost og bacon på bøffen, så er den hjemme :-) anonym - 2009-06-12 18:06:48 Med hjemmebagte burgerboller er det en helt perfekt burger... Anna og Astrid (: - 2009-01-19 11:30:35 Hej ! Den her opskrift er virkelig god, da vi tog vores første bid, var det som om vi var i den 7. himmel :D mmmmmh. PRØØØV DEN ! men lav jeres egen burgerboller ! Pepper - 2008-12-08 18:16:26 Det er fame god stil til en ægte heereaften!!! lars - 2008-10-13 09:56:48 godt nok men hvad mener du med flække brødet npa - 2008-08-15 15:57:05 jeg må sige det var en god burger. vi proppede det i vi havde lyst til der er ingen grænser PRØV! der er ingen grænser for hvad du kan komme i DIN burger! anders - 2008-03-27 19:15:51 Hey det er en utrolig god burger ligesom da jeg var i buffalo tak for opskriften god fornøjelse.. palle - 2007-11-09 12:32:44 det er bare godt Milvertz - 2007-05-21 12:49:38 Bøfferne gik desværre fra hinanden da de kom på grillen... Rasmus - 2005-01-01 01:01:01 Super opskrift, men jeg vil nu sige at bøfferne er bedst når de er lidt sorte . ja tro det eller lad være, men det smager fantastisk til saucen Rikke&&Peter - 2005-01-01 01:01:01 tak, ulrich. nu har vi det meget bedre. Lasse - 2005-01-01 01:01:01 Husk at det ikke er alm stærk danske sennep man skal bruge med man skal få fat på noget af det der amerikanske søde sads. Løgringe kan anbefales også. Når burgeren er samlet kan man evt lige lige den 10-15 sekunder i microovnen - så er bollen blød og svampet som man kender det fra de fleste Amerikanske fastfood kæder. Chris - 2005-01-01 01:01:01 Prøv med lidt finthakket bredbladet persille eller basillikum i oksekødet! Det giver lige det sidste ;o) Anne Mette - 2005-01-01 01:01:01 Super opskrift der virkelig er værd at prøve. Thor - 2005-01-01 01:01:01 God fin burger! Jeg vil foreslå jer at komme en halv håndfuld brødkrummer fra franskbrød i oksekødet. God fornøjelse! Kim - 2005-01-01 01:01:01 Det er en ok lækker burger, man føler næsten at man sidder ved en gade cafe på Manhatten når man tager en bid. lige ud sagt en god opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne