Pasticcio (indbagt spaghetti)
Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Spaghetti Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Kom mel, koldt smør, sukker, æggeblomme og halvdelen af vandet i en foodprocessor. Blendes til det danner en kugle, tilsæt om nødvendigt resten af vandet. Dejen æltes smidig på et melet bord. Pakkes ind i film og lægges i køleskab. Fyld: Olien varmes op i en gryde. Svits løg og hvidløg bløde og gyldne. Sæt varmen op og brun oksekødet. Tilsæt kyllingelever, tomat, rødvin, bouillon, oregano og muskat. Smages til med salt og peber. Kødsaucen bringes i kog for kraftig varme, dæmp varmen og lad den simre under låg i ca. 40 min. Afkøles og rør parmesan i den. Bechamelsauce: Smør smeltes for svag varme, og tilsættes mel. Koges under omrøring i 2 min eller til det er gyldent. Rør mælken i lidt efter lidt, og bring i kog til den jævner, kog i yderligere 1 min. Smages til med salt og peber. Kom Pastaen i en gryde spilkogende vand og kog den al dente Afdryppes og afkøles. En dyb pieform (23 cm.) smøres godt, og ovnen forvarmes til 160 grader C. Del dejen i 2, Rul den ene ud, så den kan dække bund og sider i den smurte form. Lad den hænge ud over formens sider. Hæld kødsaucen i formen, derefter spaghetti. Øs bechamelsauce over så den siver ned og dækker pastaen. Til sidst resten af kødsaucen. Rul resten af dejen ud den på som låg. Skær kanten til og klem dejkanterne sammen. Bages i 50 til 55 min, eller til den er gyldenbrun og sprød. Trækker i 15 min inden udskæring. Serveres med flutes eller salat. |
|
Opskriften er vist 18843 gange,
og udskrevet 288 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Oliver Stone - 2007-01-11 18:23:22 Nem og lave - og huske, god og ordentlig opskrift, som desuden lyder aldeles smagfuld |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne