Perlehøne i rømertopf
Hovedingrediens : Perlehøne - Perlehøne hel Indsendt : |
|
|
Læg bønnerne i blød i rigeligt koldt vand – dagen FØR.
Læg stegesoen i vand, der dækker. Lad den ligge ca. 1 times tid. Skyl perlehønen, tør den godt og krydr den ind og udvendigt med salt og peber. Pil løget og hak det groft. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både. Fjern det yderste lag af citrongræsstilkene og skær den i mindre stykker. Fyld det hele i perlehønen og luk med kødnåle. Tag lergryden op af vandet og læg fuglen i med brystet opad. Pensl brystet med smeltet smør. Læg låget på og sæt stegesoen i den kolde ovn. Sæt ovnen på 200 grader og lad hønen stege 1½ - 1¾ time. Prik i låret med en kødnål – hvis saften der pibler ud er klar, er hønen færdig. Kasser iblødsætningsvandet og kog bønnerne i frisk vand, tilsat salt, peber, løg og laurbærblad. Lad det koge ca. 45 minutter under låg. Skold og flå tomaterne. Fjern kernerne og skær tomatkødet ud i strimler. Skyl peberfrugterne, fjern frøstol og kerner og skær også peberfrugterne ud i strimler. Giv peberfrugterne et kort opkog i letsaltet vand. Tag låget af lergryden og lad hønen stå nogle minutter, inden den serveres, skåret i passende portionsstykker. Server bønner, tomat, peberstrimler til og pynt med korianderblade. Tips: Retten kan også tilberedes med en kylling i stedet for en perlehøne. Citrongræs kan eventuelt erstattes med citronsaft, som dryppes over æblerne inden de lægges i perlehønen. |
|
Opskriften er vist 24864 gange,
og udskrevet 530 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.7 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne