Skovkage med bær
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Indsendt : Red : |
Fotograf: Dorte Christensen |
|
Kom æg, æggehvide og sukker i en stor skål, og pisk det med el-piskeren til en tyk cremet masse.
Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen, og vend det forsigtigt i æggene sammen med appelsinskal. Der må ikke piskes, efter at melet er kommet i, da kagen ellers bliver sej. Fordel dejen i en smurt springform, diameter 20-22 cm. Drys først mandlerne på, og fordel bærrene ovenpå. Hæld til sidst honningen over i en tynd stråle. Bages midt i ovnen ved 200 C i ca. 25 min., til overfladen er lysebrun og fast. Prik kagen med en gaffel og dryp appelsinsaften over. Lad den trække mindst 1 time. Skær kagen i portionsstykker, eller tag hele formen med. |
|
Opskriften er vist 22892 gange,
og udskrevet 291 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte11 - 2013-03-03 15:20:34 Rigtig god kage, som jeg også har brugt til dessert med creme fraiche og/eller flødeskum til. Jeg har brugt en blanding af hindbær, blåbær og brombær - taget direkte fra fryseren. Kagen kan fryses. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne