Skovkage med bær

Skovkage med bær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Skovkage med bær, billede 4 Skovkage med bær, billede 1 Skovkage med bær, billede 2 Skovkage med bær, billede 3
Fotograf: Dorte Christensen  

Ingredienser:
2 æg
1 æggehvide
65 g.sukker
120 g.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
1 tsk.Vaniljesukker
1 appelsin revet skal heraf
25 g.smuttede hakkede mandler
200 g.bær f.eks. hindbær ribs og solbær (evt. frosne skovbær)
2 spsk.flydende akaciehonning
0.75 dl.appelsinsaft
 
Opskrift:
Kom æg, æggehvide og sukker i en stor skål, og pisk det med el-piskeren til en tyk cremet masse.

Sigt mel, bagepulver og vanillesukker sammen, og vend det forsigtigt i æggene sammen med appelsinskal. Der må ikke piskes, efter at melet er kommet i, da kagen ellers bliver sej.

Fordel dejen i en smurt springform, diameter 20-22 cm. Drys først mandlerne på, og fordel bærrene ovenpå. Hæld til sidst honningen over i en tynd stråle.

Bages midt i ovnen ved 200 C i ca. 25 min., til overfladen er lysebrun og fast. Prik kagen med en gaffel og dryp appelsinsaften over. Lad den trække mindst 1 time. Skær kagen i portionsstykker, eller tag hele formen med.





karakterer:
Opskriften er vist 22892 gange,
og udskrevet 291 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-03 15:20:34
Rigtig god kage, som jeg også har brugt til dessert med creme fraiche og/eller flødeskum til. Jeg har brugt en blanding af hindbær, blåbær og brombær - taget direkte fra fryseren. Kagen kan fryses.