Kage med æblemos og marengs
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fedtstoffet blødgøres, konsistens som mayonnaise, og røres med sukkeret til en let og luftig masse, hvorefter ægget røres i. Dernæst tilsættes vanillesukker, fløde og mel, der i forvejen er sigtet med bagepulveret. Det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse, der anbringes i en smurt springform ca. 24 cm i diameter uden midterring.
Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter. Når kagen er bagt, anbringes fyldet, og ovenpå dette kommer nu marengsmassen. Sættes atter i ovnen stadig ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages, til marengsmassen er lysbrun, ca 15 minutter. Æblemos: Æblerne skrælles, kernehus fjernes og æblet skæres i tern. Bringes langsom i kog med i spsk. vand, tilsæt sukker og kog til en mos. Tages af varmen og tilsættes vanillesukker. Afkøles. Marengsmasse: Hvider piskes stive, og flormelis tilsættes lidt efter lidt under fortsat piskning og med forsigtighed, så massen ikke falder sammen. Tips: 700 |
|
Opskriften er vist 72892 gange,
og udskrevet 1652 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (12 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2013-09-22 22:15:39 Total kønsløs desværre smager af ingenting trods flere æbler . Suk Anna C - 2012-04-06 17:16:29 En gammel Amo/Gluten opskrift . ALTID god :-) PKB - 2010-10-13 17:13:52 Super god kage men der skal meget mere æblefyld i :) Per - 2009-02-11 09:20:05 Vi satte temperaturen ned til 130 grader C da kagen skulle ind anden gang med æblemos og marengs, og så gav vi den i stedet 60 minutter næst øverste rille, det giver en lidt sprødere marengs. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne