Kage med gulerrod, courgette og whisky

Kage med gulerrod, courgette og whisky, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.lyse rosiner
1 dl.whisky eller brandy
325 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.natron
1 spsk.kanel
2 store æg vægtklasse 2
1.25 dl.vindruekerneolie eller majsolie
250 g.rørsukker
5 dl.revne gulerødder og courgetter
100 g.grofthakkede valnøddekerner
 
 Glasur:
200 g.flødeost naturel
50 g.blødt smør
100 g.flormelis
 
 Pynt:
 valnøddekerner og kandiseret violer
 
Opskrift:
Lad rosiner trække i whisky eller brandyen 20-30 minutter- evt. længere. Sigt mel, bagepulverog natron samt kanel i en skål. Pisk æg, olie og sukker sammen og vend den krydrede melblanding i dejen sammen med courgetter, gulerødder og de hakkede valnøddekerner. Rør dejen sammen og hæld den i en velsmurt, letraspet springform 22 cm i diameter og bag kagen i ovnen ved 180 grader, 50-60 minutter til den føles fast. Tag kagen ud og lad den afkøle i formen 15 minutter, før den flyttes over på en bagerist og afkøler helt. Til glasuren piskes flødeost og smør let og luftig med flormelis og glasuren smøres i et jævnt lag over kagen, der pyntes med valnøddekerner og kandiseret violer.

Tips:

En pragtfuld kage, saftig og med masser af smag, som passer godt både til kaffe og te eller som dessert sammen med frugtsalat.





karakterer:
Opskriften er vist 6737 gange,
og udskrevet 220 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-10-16 15:26:32
Kagen er rigtig god og kan kun anbefales. - Men husk lige at komme rosiner og whiskyen i dejen.

  -   2008-10-14 20:24:32
Skøn kage. Prøv den! - Men husk lige at tilsætte rosinerne og det, de ikke har trukket.