Kage med friske hyldebær
Hovedingrediens : Bær - Hyldebær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør en springform med smør og drys med lidt rasp.
Pisk æg og sukker let og luftigt. Tilsæt smeltet smør og mælk. Rør mel og bagepulver i. Rør, til det er godt blandet. Rør hyldebærrene i og hæld massen i formen. Stil springformen på midterste rille i en 200 grader C. alm. ovn og bag kagen i ca. 50 minutter. Stik en strikkepind i kagen, hænger der ingen dej ved, er den færdig. Server kagen lun med iskoldt flødeskum til. |
|
Opskriften er vist 23435 gange,
og udskrevet 440 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Til Marie Emelie Damgaard - 2023-09-03 12:38:59 Så er det jo godt at de bliver bagt Marie Emelie Damgaard - 2018-09-09 15:41:39 Obs: FRISKE HYLDEBÆR SKAL LIGE I 20 MIN. FØR DE SPISES.... Se også samvirke.dk: "Grøn hyld indeholder stoffer, der kan udvikle giftigt cyanid, som også kaldes blåsyre, derfor skal man aldrig spise hverken umodne hyldebær, blade eller bark fra hyld,” siger professor i fødevarekemi Leif Skibsted, Københavns Universitet. Selv om hyldebærrene er modne, må de ikke spises rå. De skal koges mindst 20 minutter for at fjerne de giftige stoffer fuldstændigt, fortæller Leif Skibsted." susanne nielsen - 2014-09-15 18:14:55 Hvad er det for en rasp man kommer i kageformen ? Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 mmmm...smager også godt kold, evt. med chokoladeglasur. Den var faktisk bedst 2 dage efter den var bagt... Tror også den vil smage godt med æblestykker i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne