Jødisk mandelkage
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Indsendt : Red : |
|
|
Vask appelsinerne og lad dem koge hele i halvanden time eller indtil de er meget bløde. Forvarm ovnen til 190°C. Smør en springform eller anden rund form på ca. 23 cm i diameter og drys med mel så det dækker bund og sider. Stil til side. Skold smut og hak mandlerne men ikke for fint. Pisk æggene med sukkeret. Tilsæt orangeblomstvand (kan bestilles på apoteket) bagepulver og de grofthakkede mandler og rør godt rundt. Skær appelsinerne i kvarter og fjern kernerne. Kom dem i en food processor eller blender og blend dem til puré. Bland puréen grundigt sammen med mandeldejen. Hæld dejen i den smurte form og bag kagen ca 45 min. Lad kagen køle af i formen før den tages ud.
Giv f.eks. Mascarponecreme til.
|
|
Opskriften er vist 18597 gange,
og udskrevet 284 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Ole - 2015-10-04 08:27:30 Bemærk at denne kage er naturligt mælkefri og glutenfri. Jeg synes denne kage har en meget bitter smag. Det skyldes formentlig at man bruger hele appelsiner incl skalden. Det bryder jeg mig ikke om. EEW - 2008-03-05 17:18:34 En meget frisk kage uden for meget kolesterol hertil passer mager 2% græsk yogurt godt til. Jeg hakker mandlerne med stavblenderen ret fint med skal på det giver mere smag det er bedst hvis de er økologiske husk at vaske dem først Emma - 2007-04-06 17:23:28 den er en super lækker kage i sær nåt man pisker den godt! :-) anonym - 2006-12-21 18:50:28 Super lækker kage. Hak/findlel evt. mandlerne lidt mere. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne