Gulerodsnøddekage

Gulerodsnøddekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.revne gulerødder
200 g.sukker
1 tsk.bagepulver
1.5 spsk.maizenamel
100 g.hasselnødder
50 g.rasp
0.5 citron reven skal og saft heraf
1 spsk.kanel
5 æggehvider
5 æggeblommer
0.5 tsk.nelliker
 
Opskrift:
Mal nøddekerner og bland dem med gulerødder. Pisk citronsaft og skal i en skål sammen med æggeblommer og sukker, pisk det let og luftigt. Bland rasp, kanel, nelliker, maizenamel og bagepulver, og vend denne blanding i æggemassen. Bland gulerødder og nødder i dejen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.

Hæld dejen i en velsmurt, let raspet springform 20 - 22 cm. og bag den i ovnen ved 175 - 200 grader C i ca. 50 minutter. Når kagen er taget ud, skal den afkøle noget før den flyttes over på en rist, hvor den skal køle helt af. Drys flormelis over kagen, før den serveres.

Tips:

Den skal bages senest dagen før den skal spises, og den vinder betydeligt i smag ved at få lov til at stå et par dage.





karakterer:
Opskriften er vist 15149 gange,
og udskrevet 316 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-08 18:28:56
Der er rasp i opskriften og det indeholder da gluten.

  -   2011-03-11 08:52:55
Rasp - indeholder gluten, Raspen skal være hjemmelavet af glutenfri franskbrød eller købt glutenfrit - hvis muligt!