Fruit cake

Fruit cake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
175 g.smør
175 g.farin
250 g.hvedemel
2 tsk.krydderibagepulver
3 æg
250 g.rosiner
150 g.røde cocktailbær
3 spsk.syltet ingefær
3 spsk.sherry, rom eller whisky
25 g.angelica eller grønne cocktailbær
50 g.valnødder
1 lille glas æblegelé
 
 Desuden:
25 g.smør
 rasp
 
Opskrift:
Smør en springform grundigt med smør og drys den med rasp. Hæld rosiner i en skål. Øs sherry, rom eller whisky over. Lad det stå og trække. Rør i det af og til. Hak 100 g af de røde cocktailbær groft, gem resten til pynt. Rør smør og sukker, til det er blødt og luftigt. Sigt mel og bagepulver. Rør det i smørret skiftevis med æggene. Rør rosiner, hakkedecocktailbær og hakket ingefær i dejen. Dejen skal være temmelig tung, man kan evt. tilsætte en anelse vand. Kom dejen i springformen. Læg angelica (skåret i strimler), de røde cocktailbær og halve valnødder i cirkler ovenpå kagen. Stil formen i en varm ovn ved 160 grader i 1 time. Sænk varmen til 150 grader og lad kagen bage endnu 2 timer. Prøv med en kødpind, om den er gennembagt. Lad den køle af i formen 5 minutter og vand den derefter ud på en bagerist – den pyntede side opad. Varm æblegelé i en lille kasserolle. Lad den køle af. Når den er ved at stivne, hældes den over kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 6265 gange,
og udskrevet 142 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu