Citruskage
Hovedingrediens : Citrusfrugt - Diverse citrusfrugter Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør blødt smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene ‚t ad gangen, og rør massen glat indimellem. Rør melet i, og fordel dejen i en 1-liters smurt randform.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 45 min. Prøv med en nål, om den er gennembagt. Imens kagen bages, koges den siede citron- og appelsinsaft op med sukkeret, til det koger med 1 cm store bobler. Vend den varme kage ud på en bagerist, der er stillet over et fad til at opsamle lagen. Prik den stadig varme kage tæt med en gaffel, og hæld langsomt lagen over kagen igen og igen, til den ikke kan suge mere. Lad kagen stå og trække et par timer, inden den servers f.eks. med frugt eller flødeis. |
|
Opskriften er vist 13040 gange,
og udskrevet 272 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne