Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe
Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød Kilde : Føtex Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Brun kalvestegen og svampene
let i smør i en stegegryde. Krydr med salt og peber, og hæld vinen ved.
Lad stegen simre under låg ca.
2-3 timer, til den er mør.
Kog rodfrugterne uden salt i lidt vand, til de er meget møre. Hæld vandet fra, og damp dem helt tørre over varmen. Findel rodfrugterne i en blender eller foodprocessor med parmesan til en grov pure og smag til med salt og peber. Skær kartoflerne i både, 6-8 både pr. kartoffel. Vend kartoffelbådene i olivenolie, rosmarinnåle, salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kartoffelbådene ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem evt. under vejs. Tag stegen op, og hold den varm. Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i koldt vand. Lad saucen koge op, pisk creme fraiche i, kog op, og tilsæt halve udstenede druer. Skær kødet i skiver og fordel svampe/drueragouten hen over kødet. Server kartoffelbåde og rodfrugtepure til. |
|
Opskriften er vist 51560 gange,
og udskrevet 1882 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Lisib - 2007-02-18 20:34:22 for megen hvidvinssmag i sovs, for meget parmesan i rodfrugtpure....og ellers bare ganske elendig ret!!! o5 - 2007-01-22 21:36:28 det er bare lækkert! ric1702 - 2005-01-01 01:01:01 Meget lækkert og velsmagende der kan også bruges Kalkunfilet i stedet for kalvesteg mums |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne