Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe

Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Diverse kalvekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Føtex

Indsendt :      Red :
Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe, billede 4 Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe, billede 1 Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe, billede 2 Braiseret kalvegrydesteg med ragout af druer og svampe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.kalvegrydesteg af tykkam el. bovklump
25 g.smør
500 g.østershatte eller andre svampe
 salt
 peber
0.5 flaskehvidvin gerne gewürztraminer
250 g.udstenede blå druer
1-2 spsk.majsstivelse
1 dl.creme fraiche 38%
 
750 g.forskellige rengjorte rodfrugter f.eks. skorzonerrødder knoldselleri jordskokker og gulerødder i grove stykker
50 g.friskrevet parmesan
 
750 g.bagekartofler
2 kvisterosmarin
2 spsk.Extra jumfruolivenolie
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Brun kalvestegen og svampene let i smør i en stegegryde. Krydr med salt og peber, og hæld vinen ved. Lad stegen simre under låg ca. 2-3 timer, til den er mør.

Kog rodfrugterne uden salt i lidt vand, til de er meget møre. Hæld vandet fra, og damp dem helt tørre over varmen. Findel rodfrugterne i en blender eller foodprocessor med parmesan til en grov pure og smag til med salt og peber.

Skær kartoflerne i både, 6-8 både pr. kartoffel. Vend kartoffelbådene i olivenolie, rosmarinnåle, salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kartoffelbådene ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem evt. under vejs.

Tag stegen op, og hold den varm.

Jævn stegeskyen med majsstivelse rørt ud i koldt vand. Lad saucen koge op, pisk creme fraiche i, kog op, og tilsæt halve udstenede druer.

Skær kødet i skiver og fordel svampe/drueragouten hen over kødet. Server kartoffelbåde og rodfrugtepure til.





karakterer:
Opskriften er vist 51561 gange,
og udskrevet 1882 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-18 20:34:22
for megen hvidvinssmag i sovs, for meget parmesan i rodfrugtpure....og ellers bare ganske elendig ret!!!

  -   2007-01-22 21:36:28
det er bare lækkert!

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget lækkert og velsmagende der kan også bruges Kalkunfilet i stedet for kalvesteg mums