Kanelkugler

Kanelkugler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.smuttede mandler eller valnødder, fint malede
250 g.sukker
1 spsk.stødt kanel
2 æggehvider
0.125 tsk.vinsten
 Flormelis
 kanel
 
Opskrift:
Ovnen forvarmes til 170 grader. En bageplade smøres let. I en mellemstor skål røres malede mandler eller valnødder sammen med 125 g. sukker samt kanel. Sættes til side.

I en anden mellemstor skål piskes æggehvider skummende med håndmikser. Tilsæt vinsten og pisk hviderne stive. Tilsæt lidt efter lidt resten af sukkeret, 1 spsk. ad gangen; pisk godt efter hver tilsætning, til hviderne er stive og blanke. Fold forsigtigt nøddeblandingen i.

Med våde hænder rulles dejen til valnøddestore kugler. Sættes på bagepladen med 2 ½ cm. afstand. Bages til de er gyldenbrune og faste, 25-30 min. Sæt bagepladen til afkøling på en rist.

I en lille skål blandes 125 g. flormelis med ¼ tsk. kanel. Rul de varme kager i blandingen; afkøles på rist. Tilsæt om nødvendigt mere flormelis og kanel. Når kagerne er kolde, rulles de igen i blandingen.

Tips:

Er dejen blevet for blød, tilsættes en smule mere malet mandel eller valnød





karakterer:
Opskriften er vist 18180 gange,
og udskrevet 233 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-29 09:09:24
Vinsyre

  -   2007-03-19 13:03:04
Hvad er vinsten? det har jeg aldrig hørt om...