Ambrosiuskage

Ambrosiuskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.smør
125 g.sukker
3 æg
150 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 appelsin reven skal heraf
 
 Til formen:
 rasp
 
 Glasur:
100 g.flormelis
2 spsk.appelsinsaft
 
Opskrift:
Rør det blødgjorte smør med sukker, til det er let og smidigt. Rør æggene i ét af gangen og rør godt mellem hvert. Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen.

Hæld dejen i en smurt raspdrysset springform. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 45 min.

Lad kagen afkøle i formen før den tages ud og afkøles på rist.

Til glasuren røres flormelis med appelsinsaft, til det er glat. Bred glasuren over kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 15696 gange,
og udskrevet 231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-09-23 21:56:03
Det er faktisk en rigtig dejlig kage, og mangler man lidt " karakter " i den, kan man riste lidt hakkede nødder/mandler og komme ovenpå glasuren.

  -   2005-01-01 01:01:01
appelsin skallen skal selvfølgelig i dejen! God til børn, det spændende ved denne kage er appelsin saften i glasuren. der kan med fordel også bruges saften af 2 appelsiner i dejen

  -   2005-01-01 01:01:01
lidt tør, selvom jeg kun gav den 40min i varmluftovn - ikke en kage jeg vil bage igen, mangler karakter - og hvor skal man gøre af det revne appelsin skal?