Specialrugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Hæld 5 dl rugmel i en dejskål. Tilsæt fedtstoffet i små stykker. Hæld det kogende vand i og rør rundt. Lad det stå i ca. 10 min.
Rør det kolde vand, salt, sirup og kommen i. Blandingen skal være håndvarm. Smuldr gæren i og rør rundt, til den er opløst. Tilsæt rug- og hvedemel, men gem ca. 1 dl af hvedemelet, til brødet skal æltes igen. Ælt dejen kraftigt, 5 min. på maskine eller 10 min i hånden. Den skal føles smidig. Hæver tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 min. Ælt dejen smidig på et meldrysset bagebord og del den i 3-4 stykker. Form dem til brød. Læg brødene på tværs på en bageplade dækket med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min. Bages ved 175º i ca. 1 time. Afkøles en bagerist, under et viskestykke. |
|
Opskriften er vist 19744 gange,
og udskrevet 307 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Marie - 2016-04-21 18:00:54 Fin opskrift , da jeg har Rosacea og hverken kan tåle surmælk eller øl |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne