Russisk brød

Russisk brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Dej 1 (Surdej)
2 dl.vand
25 g.gær
5 dl.groft rugmel
 
 Dej 2
5 dl.vand
25 g.gær
 
 Dej 1 (surdejen)
1 spsk.salt
1.5 spsk.kommen
4 dl.fint rugmel
7 dl.hvedemel
 
1 dl.vand
1 spsk.sirup
 
Opskrift:
Dej 1: Varm vandet til 37. Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet over og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt rugmel og lad den stå ved stuetemperatur til næste dag, hvor det er blevet surdej. Dej 2: Varm vandet til 37. Opløs gæren i en skål i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet samt surdej, salt og kommen. Rør og ælt rug- og hvedemel i. Ælt dejen på bagebordet og del den i to-tre lige store stykker. Form Dem til glatte brød uden revner. Læg dem i en bradepande eller smurte brødforme (2 stk. á 1½ L eller 3 stk á 1,2 L). Pensl med smeltet margarine eller smør mellem brødene og prik dem med en gaffel. Hæver til knap dobbelt størrelse. Bages i nederste del af ovnen ved 200º ca. 1 time. Efter 30 min. pensles de med sirup udrørt i vand. Bager derefter videre. Når der er 10 min. tilbage af bagetiden, vendes brødene ud på en bageplade og bager færdig på siden. Afkøles tildækket.

Tips:

3 små eller 2 store brød





karakterer:
Opskriften er vist 15684 gange,
og udskrevet 222 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-02 17:09:07
Har ikke prøvet det før. Smager helst alletiders.