Russisk brød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Rusland Indsendt : |
|
|
Dej 1:
Varm vandet til 37. Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet over og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt rugmel og lad den stå ved stuetemperatur til næste dag, hvor det er blevet surdej.
Dej 2:
Varm vandet til 37. Opløs gæren i en skål i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet samt surdej, salt og kommen. Rør og ælt rug- og hvedemel i.
Ælt dejen på bagebordet og del den i to-tre lige store stykker. Form Dem til glatte brød uden revner.
Læg dem i en bradepande eller smurte brødforme (2 stk. á 1½ L eller 3 stk á 1,2 L). Pensl med smeltet margarine eller smør mellem brødene og prik dem med en gaffel. Hæver til knap dobbelt størrelse.
Bages i nederste del af ovnen ved 200º ca. 1 time. Efter 30 min. pensles de med sirup udrørt i vand. Bager derefter videre. Når der er 10 min. tilbage af bagetiden, vendes brødene ud på en bageplade og bager færdig på siden.
Afkøles tildækket.
Tips: 3 små eller 2 store brød |
|
Opskriften er vist 15684 gange,
og udskrevet 222 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.7 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Magnus T.J.Johansen - 2012-07-02 17:09:07 Har ikke prøvet det før. Smager helst alletiders. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne