Rugbrød med maltøl
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Maltøl Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
For at undgå tandskader starter du med at udbløde rugkernerne i det lunkne vand i 1-1½ time.
Rør maltøl og gær sammen i en bageskål. Tilsæt vineddike, salt, de udblødte kerner, rugmel og hvedemel og rør dejen godt sammen, til den ser ensartet ud, husk at komme helt ned i bunden af skålen. Lad dejen hævet lunt i skålen under et fugtigt viskestykke 3-4 timer, det gør ikke noget, hvis det bliver til 5 timer. Kom dejen i en smurt aflang form på 1½-2 L og glat overfladen til med fugtige hænder. Lad brødet efterhæve lunt 1 time under fugtigt viskestykke. Pensl med lidt smeltet smør og bag ca. 1 time nederst i ovnen ved 200º. Vent nogle timer eller allerhelst til næste dag med at skære rugbrødet i skiver. |
|
Opskriften er vist 21218 gange,
og udskrevet 454 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Mogens - 2008-02-16 15:47:15 Jeg tror det er en "slåfejl" 3 dl passer vist bedre. Marianne Fisker - 2008-02-14 19:58:52 Jeg forstår ikke hvordan det når så høj en karakter, det er overhovedet ikke hævet. Hvordan kan det passe sammen med resten af opskriften, der skal 31 dl hvedemel i ??? anonym - 2005-01-01 01:01:01 Man kan også bare koge kernerne i 3-4 minutter. anonym - 2005-01-01 01:01:01 31 dl hvedemel er måske lige i overkanten... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne