Rugbrød med hele rugkerner

Rugbrød med hele rugkerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     

Ingredienser:
20 g.gær
3 dl.vand
250 g.groft rugmel
250 g.hvedemel
2.5 dl.hele udblødte rugkerner
1 spsk.salt
2 spsk.mørk sirup
 
 Drys:
 valset rug
 
Opskrift:
Rugkernerne udblødes et døgn. De afdryppes og iblødsætningsvandet måles og suppleres til 3 dl, der lunes til 35º. Gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er blank og smidig. Dejen trilles til en kugle, dækkes med et fugtigt klæde og hæver lunt i 2 timer.

Dejen slåes ned og formes til et brød der trilles i valset rug og lægges i en smurt bageform. Brødet efterhæver i 45 minutter.

Pensles med vand og bages ca. 45 min. ved 250º. Når der er 15 min. tilbage af bagetiden, tages brødet ud af formen og bages færdigt på pladen, så det kan få sprød skorpe.





karakterer:
Opskriften er vist 32029 gange,
og udskrevet 782 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-06 22:40:32
Undskyld, men kan det virkelig passe at brødet skal bage samtlige 45 minutter ved 250 grader?? Det bliver jo helt branket! Og tilmed lidt ubagt indeni. Er det ikke en fejl??