Hørfrørugbrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hørfrø Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
|
|
Surdej:
Rør gær, vand og mel sammen. Dæk skålen til og lad den stå 2 døgn i køkkentemperatur. Rør hørfrø, fuldkornsmel og vand sammen i bageskålen og lad det stå i 1-2 timer. Kom surdejen i de udblødte kerner. Tilsæt salt, sirup og rugmel. Rør hvedemelet i, men hold lidt tilbage i begyndelsen. Dejen skal være ret klistret og skal ikke æltes. Kom dejen i en smurt form på 2 L og glat overfladen til med fugtige fingre. Lad brødet hæve lunt og tildækket i ca. 3 timer. Pensl brødet med en blanding af olie og vand og prik det med en gaffel. Bag det i ca. 45 min. Ved 200º på nederste ovnrille. Afkøl brødet på en bageridt og pak det ind i et viskestykke til næste dag, så er det nemmere at skære i skiver. |
|
Opskriften er vist 19705 gange,
og udskrevet 371 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne