Grovbrød

Grovbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
300 g.fuldkornshvedemel eller grahamsmel
200 g.hvedemel
100 g.groft rugmel
2 tsk.salt
50 g.gær
3.5 dl.kærnemælk
 
Opskrift:
Bland mel og salt, lav en fordybning i midten og smuldr gæren heri. Lun kærnemælken, så den bliver håndvarm, og hæld den over gæren. Lad det stå lunt og tildækket i ca. 45 min. Ælt dejen glat og smidig og lad den igen hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time. Ælt på ny dejen igennem og form den til et aflangt brød. Læg det på bagepladen og lad det efterhæve i ca. 15 min. Rids overfladen let og pensl med vand. Bag brødet ved 175º i ca. 1¼ time. Lad det køle af på en bagerist.





karakterer:
Opskriften er vist 25240 gange,
og udskrevet 774 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-02 16:09:53
Rigtigt lækkert brød og boller. Jeg startede også i stedet med kærnemælk og gær. Men super opskrift.

  -   2008-07-20 18:02:33
Det er en super god og nem opskrift, den er blevet anbefalet til familie og venner :)

  -   2007-11-05 12:45:02
man putter aldrig mel og salt i først! først vand og gær!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en nem opskrift