Groft rugbrød

Groft rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.tykmælk
50 g.gær
1 tsk.salt
7 dl.groft rugmel
1 dl.hvedeklid
4 dl.hvedemel
 
 vand
 
Opskrift:
Varm tykmælken til knap 37º og rør gæret ud i lidt af den. Tilsæt resten samt de forskellige melsorter. Lad dejen hæve i ca. 30 min. i skålen.

Hæld dejen ud på bagebordet og ælt den smidig. Del den og rul den ud til to runde plader. Prikkes med en gaffel og hæver på en bageplade dækket med bagepapir.

Pensles med vand. Bages midt i ovnen ved 200º ca. 25 min. Pakkes ind i et viskestykke og afkøles på en bagerist.

Skæres ud som en lagkage.





karakterer:
Opskriften er vist 38525 gange,
og udskrevet 658 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-15 11:55:13
kom den i form og fulgte opskriften helt . Virkeligt godt brød der smager og med sprød skorpe . Har gemt en klat dej til surdej , så det glæder jeg mig til at prøve næste gang . Allan