Grahamsbrød med kartofler

Grahamsbrød med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 mellemstore kogte kartofler
3 dl.vand
0.5-1 tsk.salt
2 tsk.sukker
50 g.gær
6 dl.grahamsmel
6 dl.hvedemel
 
2 spsk.anis og fennikel eller 3 spsk syltet hakket appelsinskal
 
Opskrift:
Purér eller mos de kogte kartofler i en skål. Varm vandet, til det er håndvarmt. Bland det med kartofler, salt, sukker og gær. Rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt grahamsmel, størstedelen af hvedemelet samt krydderier. Rør og ælt dejen til den er smidig og lad den hæve ca. 30 min. Hæld dejen ud på bagebordet og ælt resten af hvedemelet i. Ælt dejen, til den er smidig og glat. Del den i to dele og rul hver del til brød, som lægges i smurte og meldryssede forme, ca. 1½ L. Hæver til dobbelt størrelse. Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 50 min. Pensles med koldt vand.





karakterer:
Opskriften er vist 12258 gange,
og udskrevet 225 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-08 13:01:50
De er gode som nybagte boller, men er ikke egnet til madpakkerbrød, da de allerede dagen efter er tørre.