Fuldkornsrugbrød 02

Fuldkornsrugbrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Fuldkornsrugbrød 02, billede 4 Fuldkornsrugbrød 02, billede 1 Fuldkornsrugbrød 02, billede 2 Fuldkornsrugbrød 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
4 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Kommen, frø 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Rugkerner. skårne/knækkede
500 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med kærnemælken. Krydderier og den knuste rug tilsættes og rugmelet tilsættes lidt ad gangen. Ælt til dejen er blank og smidig.
Hæver dækket med et fugtigt klæde i ca. 12 timer.

Dejen slås ned og æltes igen grundigt igennem. Efterhæver 1 time.

Formes til et brød der kommes i smurt bageform eller sættes direkte på plade. Efterhæver 30 minutter.

Bages i 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Brødet pensles med vand straks det kommer ud af ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 89330 gange,
og udskrevet 1865 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10933 (2603 kcal)
KJ pr. Brød 10933 (2603 kcal)
Vægt ialt 1165 gram
Vægt pr. Brød 1165 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 938 KJ (223 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 48.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-01-30 08:30:24
Undre mig over den skal hæve så meget da den slet ikke hæver. Og den er ekstrem svær at ælte

  -   2014-08-17 20:52:28
Tak for en opskrift på et rugbrød, som rent faktisk er lavet 100% på RUG. :)

  -   2008-10-22 17:07:30
Kan man lave den uden gær?

  -   2008-10-03 11:40:20
DET ER MEGA GODT OMG DET ER NICE

  -   2008-02-24 08:27:54
Ja den skal hæve 12 timer for at lave surdej. Du kan ikke erstatte kærnemælk med mælk, da det er den der gíver surheden til dejen. Du kan erstatte den med A38 eller andet syrnet mælkeprodukt

  -   2008-01-14 21:38:13
Skal den virkelig hæve i 12 timer eller er det en skrivefejl ?? Og kan man bruge mælk istedet for kærnemælk - hvad er evt. forskellen?