Fuldkornsrugbrød 02
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres og udrøres med kærnemælken. Krydderier og den knuste rug tilsættes og rugmelet tilsættes lidt ad gangen. Ælt til dejen er blank og smidig.
Hæver dækket med et fugtigt klæde i ca. 12 timer. Dejen slås ned og æltes igen grundigt igennem. Efterhæver 1 time. Formes til et brød der kommes i smurt bageform eller sættes direkte på plade. Efterhæver 30 minutter. Bages i 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time. Brødet pensles med vand straks det kommer ud af ovnen. |
|
Opskriften er vist 89325 gange,
og udskrevet 1865 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (11 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-01-30 08:30:24 Undre mig over den skal hæve så meget da den slet ikke hæver. Og den er ekstrem svær at ælte Rigtig RUGbrød - 2014-08-17 20:52:28 Tak for en opskrift på et rugbrød, som rent faktisk er lavet 100% på RUG. :) Charlotte - 2008-10-22 17:07:30 Kan man lave den uden gær? MILLE FRA VADUM - 2008-10-03 11:40:20 DET ER MEGA GODT OMG DET ER NICE LLH - 2008-02-24 08:27:54 Ja den skal hæve 12 timer for at lave surdej. Du kan ikke erstatte kærnemælk med mælk, da det er den der gíver surheden til dejen. Du kan erstatte den med A38 eller andet syrnet mælkeprodukt Anja - 2008-01-14 21:38:13 Skal den virkelig hæve i 12 timer eller er det en skrivefejl ?? Og kan man bruge mælk istedet for kærnemælk - hvad er evt. forskellen? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne