Fuldkornsrugbrød
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres og udrøres med vandet, der er lunet til 35 grader C.
Salt, mel og den knuste rug tilsættes og dejen æltes, til den er blank og smidig. Dejen tildækkes med et fugtigt klæde og hæver 2 timer. Dejen slås ned og formes til et brød, der lægges i en smurt bageform og efterhæver 45 minutter. Brødet pensles med vand og bages ved 250 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. De sidste 15 min af bagetiden tages brødet ud af formen og bages på pladen, så skorpen bliver sprød. |
|
Opskriften er vist 192340 gange,
og udskrevet 5180 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (46 stemmer) |
|
Kommentarer Leif - 2018-01-28 15:10:26 Jeg har bagt det 2 gange. Første gang med almindeligt, billigt mel i en gammel ovn. Ingen succes. Anden gang i min nye ovn og med dyrere mel. Heller ingen succes: et lille fast, ikke saftigt brød med alt for hård skorpe uden særlig smag. Det bliver slettet fra min egen kogebog. Og jeg leder stadig efter en opskrift på et godt, saftigt rugbrød med gode kærner. Jesper - 2013-01-20 16:41:03 Hej, har netop lavet brød af denne opskrift. Synes den smagte fint men skorpen var dog meget hård. Hvordan får man brødet til at blive den brune rugbrød farve. Kenneth - 2012-01-20 21:19:26 Super brød som sagtens kan bages ved 230 grader i 50 minutter i sliplet forme (Med staniol over de sidste 10 minutter da den blev lidt mørk). Afkølet 15 minutter og så i frostposer og der er ingen hård skorpe mere. Vi tilføjede desuden 250 gr revet friske gulerødder til opskrift til 2 rugbrød og brugte kærnemælk med rigtig godt resultat Kenneth - 2012-01-19 15:58:58 Kan man bage det i 1½ på 170 grader i stedet for? sarah - 2011-10-09 15:40:41 Jeg har efterhånden bagt brødet mange gange. med meget forskelligt mel, kerner osv. og det er blevet godt hver eneste gang. et super nemt og lækkert rugbrød. Mikkel - 2010-11-23 09:18:06 kunne godt have brugt en str. på formen det blev ik så højt og derfor lidt bastant men det samger okay Mikkel - 2010-11-22 12:40:13 Undgå problemet med tørre skorper således: Afkøl det bagte rugbrød i ca. 10 minutter og pensl top og sider (ikke bunden) med olie. Pak herefter brødet ind i et viskestykke og en plastpose og lad det hvile til næste dag. caroline - 2010-08-28 19:32:35 kan vi ikke få fibre med også? : ) BageGlad-B - 2010-08-07 10:46:38 Efter bagning ligges der ind i et viskestykke og efter i en pose så det er lukket. Så bliver skorpen dejlig blød :-) Nio - 2010-02-18 23:29:56 Frodig - Ja, det er stadigvæk et fuldkornsbrød ... hvis du udelukkende bager af grove meltyper, så hæver brødet ikke, og vil derfor blive hårdt. Hvedemel har den ævne, at det hæver bedre ... da det ikke har det samme indhold af kim og skalder. Men en god idé er, at blande det med noget fuldkornsmel ... for, at øge fiberindholdet. Line - 2010-02-18 15:49:10 Jeg blandede revet gulerod i, og brødet blev rigtig saftigt og lækkert. Dog er den den hårdeste skorpe jeg nogensinde har været ude for, men nu er det pakket ind i et viskestykke imens det køler af. Lone - 2010-01-19 10:21:13 Det er godt nok det tørreste og hårderest rugbrød jeg nogensinde har været udefor. kan det passe at det skal have 45 min ved *250* gr. Per - 2009-10-03 22:19:11 Syntes der bliver rigelig skorpe selvom brødet ikke tages ud af formen mig - 2008-03-10 13:08:54 jeg bruger teflon forme, da kan brødet bage tiden ud i formen. bliver dejlig sprødt. frodig - 2007-09-26 20:35:49 når der er hvedemel i, er det så fuldkornsbrød? anonym - 2005-01-01 01:01:01 tilføj 3 spsk ahornsirup, og det bliver et endnu bedre brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne