|
|
|
Grøntsagssovs:
|
200 |
gram |
Champignoner, renset vægt200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
|
200 |
gram |
Hvidkål200 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
|
200 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt200 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
400 |
gram |
Løg, pillet vægt400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
|
2 |
spsk. |
Olivenolie2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
2 |
dl. |
Vand2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
140 |
gram |
Tomatpure, koncentreret140 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
|
2 |
spsk. |
Sojasauce2 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
1 |
spsk. |
Oregano, tørret1 spsk. Oregano, tørret
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
0.25 |
tsk. |
Peber0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Bechamelsovs:
|
5 |
dl. |
Sødmælk5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
spsk. |
Smør2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
3 |
spsk. |
Hvedemel3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
100 |
gram |
Revet, mozzarellaost 45+100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber, hvid Peber, hvid
|
|
|
Muskatnød, friskrevet Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
|
|
|
|
|
|
Desuden:
|
6 |
|
Lasagneplader, friske6 Lasagneplader, friske 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
|
|
|
|
| |
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Skær hvidkålen fint ud.
Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker.
Rens og hak løgene.
Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne.
Tilsæt vand og de øvrige ingredienser til grøntsagssovsen.
Lad det koge under låg i 10 min.
Smelt smørret til bechamelsovsen.
Rør melet i og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig omrøring med et piskeris.
Tilsæt osten og lad den smelte.
Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
Smør et ovnfast fad og læg 3 lasagneplader i bunden.
Herover fordeles først halvdelen af grøntsagssovsen, så halvdelen af bechamelsovsen.
Derefter lægges igen 3 lasagneplader, resten af grøntsagssovsen og som afslutning et lag bechamelsovs.
Stil lasagnen på bageristen på næstnederste rille i en 200 grader C. alm. ovn i 30 min.
En stor skål blandet salat serveres til.
|