Pumpernickel
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : |
|
|
Smørret røres sammen med sukkeret. Æggene røres i et ad gangen, mel, vand og hjortetaksalt blandes i og dejen æltes sammen. Dejen udrulles til en pølse som en tyk tommelfinger, der pensles med æg og drysses med sukker og hakkede mandler. pølsen bages i ovnen ved ca. 180° i ca. 10 min. Den tages ud af ovnen og skæres straks i stykker på ca. 4 cm længde. Småkagerne tørres derefter i ovnen 4 - 5 min.
|
|
Opskriften er vist 14312 gange,
og udskrevet 191 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (6 stemmer) |
|
Kommentarer John Duus - 2013-11-16 13:58:48 Der er ikke noget der er misforstået. Der er tale om en sønderjysk småkage, der er basseret på en meget gammel opskrift. ;-) Steffen - 2010-06-25 17:34:42 Helt enig Katharina. Pumpernickel er tysk, SORT rugbrød Katharina - 2009-03-24 11:28:30 Dette har aldrig været pumpernickel - pumpernickel er et mørkt, sødt, langtidsbagt rugbrød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne