Kokosmakroner (gammeldags)
Hovedingrediens : Nødder - Kokosmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg og sukker piskes let sammen, ikke med maskine, men bare slås sammen, og heri kommes kokosmelet.
Dejen sættes med 2 teskeer på en smurt plade og bager på nederste rille ved 200-225 grader C. alm. ovn i 10-12 minutter, til kagerne er svagt gyldne. Flyder dejen, er den for tynd, og de tilsætter blot lidt mere kokosmel. Kagerne skal stå som toppe. Gemmes i en kagekasse med en eller to skiver frisk franskbrød. Men kokosmakronererne kan også fryses. |
|
Opskriften er vist 342396 gange,
og udskrevet 7602 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (134 stemmer) |
|
Kommentarer Torben - 2021-10-21 13:19:18 Jeg vælger altid et æggebæger som jeg lige skyller mellem hver kokosmakron, det giver en lidt større makron som bevarer fugtigheden, samt sørger for ensartet størrelse Inge-lise - 2021-08-21 18:35:48 Nem opskrift , som giver gode småkager Lene - 2020-10-04 17:52:42 Bruger i hele æg? Judith - 2018-02-18 15:41:27 Hold nu op hvor smager de godt,, havde ikke sukker, så brugte rørsukker.. Berit Kofod - 2018-01-16 11:44:18 Jeg har en opskrift på 250 gr.sukker,4 æggehvider og 250 gr.kokosmel og bages på 200 grader til lysebrune. Så kommer problemet at mår jeg lægger i boks bliver de bløde.er 2 skiver franskbrød i boksen det optimale?? Anette - 2017-12-19 08:31:01 Glemte at skrive at det er en gylden regel ved småkager at man IKKE bruger varmluftovn hertil. Anette - 2017-12-19 08:28:38 Har prøvet mange forskellige opskrifter i løbet af mange år. Det her er dog alligevel den nemmeste og så skal der ikke piskes en masse og de flyder ikke ud. Så dejligt Nicolai Hansen - 2016-11-06 09:40:35 Dejlige opskrifter nemme at forstå og dejligt at man kan skrive hvor mange portioner man skal bruge. Kirsten - 2015-12-22 14:27:27 Kom mandler i, som blev kørt gennem persillehakkeren. Det blev de ikke mindre gode af :) Karen-Margrethe - 2014-06-22 12:44:56 Jeg er meget glad for jeres opskrifter. De lykkedes vær gang. Venlig hilsen Karen-Margrethe Andersen Camilla - 2014-03-14 11:11:36 god og enkel opskrift, må sige havde familien på besøg og de alle var væk da aftenen var omme, de var rimlig populære :-D Henrik - 2013-12-08 17:08:32 Alt for lidt kokosmel i opskriften Kathja - 2013-01-23 19:19:54 Det kan også anbefales at komme 3 tsk. frisk revet igefær i. Signe - 2012-12-08 21:15:57 De er lidt klistret men super gode:-):-):-):-):-) Hans1323 - 2012-08-07 06:05:08 I opskriften staar der at de saettes paa en smurt plade, men billederne vise at de saettes paa bagepapir......hvad er korrekt.??? Ann Sophie - 2012-07-12 21:20:08 Super Super dejlig opskrift! Skal dog bestemt ikke have mere end 10 min ved 200 grader i varmluftsovn :) nina - 2012-06-20 21:04:56 Det er en god idé at lade "dejen" hvile ca en time i køleskabet inden kagerne formes og bages. Så når kokosmelet at suge æggemassen til sig og man undgår at de flyder ud i ovnen. Og så skal bundene selvfølgelig dyppes i mørk chokolade :) Mig - 2012-03-17 15:26:17 Glæder mig til at prøve at lave dem! :D anna linn - 2012-03-14 18:21:50 lækert de er rigtig gode det kan siges med sikkerhed;) ;) Johanne banke - 2012-02-04 13:15:29 De smager rigTig godt har lige lavet dem Astrid - 2011-12-05 18:01:37 Der kommer ca. 30 ud af det, det varierer alt efter hvor store kagerne er. Jeg fik 32, men mine var ret små. mie - 2011-11-13 17:29:50 er der nogen der ved hvor mange man får cirka hilsen Mie :-) mie - 2011-11-13 17:10:12 sikkert gode det kommer fra mig som ELSKER KOKOS jeg laver dem i aften og glæder mig til at smage dem jeg vender tilbage efter de er bagt anonym - 2011-11-08 14:39:53 Hvor mange personer er der til Anne - 2011-08-29 19:35:35 Bland dejen og lad den trække - så flyder de ikke ud. Tilsæt evt. reven marcipan.. Caroline - 2011-08-27 11:07:47 De blev helt vildt gode!de er så lækre og sprøde glæder mig allerede til næste gang jeg skal lave dem <3 anonym - 2011-05-26 15:41:34 ja men hvor mange grader og hvor lang tid skal de bages...... Bastian - 2011-05-26 11:13:02 Jeg bruger to æg, eller et stort. Tag dem ud, når de dufter. De smager vidunderligt! Mille - 2010-11-30 19:23:16 det var kjempe godt, jeg vil bare ha flere og flere:) anonym - 2010-10-04 16:06:43 Prøv med lidt hakkede hasselnødder blandet i. 1234098 - 2010-09-30 07:10:23 hvor mange kokos makroner kommer der ca. ud af den potion? anonym - 2010-09-14 18:23:20 De smager super. Makronerne bliver helt perfekte hvis man tilsætter lidt mere kokosmel. anonym - 2010-09-09 14:59:01 haha:) men jo... smagte hammer godt! anonym - 2010-07-31 14:11:38 Undrer mig, at der skal æggeblommer i? Jeg bruger altid kun æggehvider, og så skal det røres længe, så det bliver sejt. Jeg kan godt finde på at bruge håndmixeren. De bliver stadig gode :-) Dyp bunden i mørk chokolade, når de er bagte. Uhm :-) jesper - 2010-04-12 09:13:21 tilsaet 3 tsk mel for bedre konsistns, samt vanilje sukker og 1 knust kardemomme kerne for en sjovere smag anonym - 2010-04-01 15:01:57 Prøvede med 2 æg - 200 gr kokosmel - 200 gr. sukker - 1 spsk mel og 100 gr hakket mørk chokolade - da de var kølet af blev de dyppet i endnu 100 gr (smeltet) mørk chokolade - mums :)) anonym - 2010-02-28 09:29:19 Mums - kokosmakroner er lækre! Især med hakket chokolade i dejen og hvis bunden efter bagning dyppes i smeltet chokolade! anonym - 2010-02-26 17:00:04 Jeg skal til at bage dem snart. Er der nogen der har nogle tips til den? anonym - 2010-02-22 11:10:31 for at undgå, at de bliver smattede, har jeg erfaring for, at en tsk. mel får dem til at forblive oprejst. Grethe anonym - 2009-12-01 18:20:27 Bliver dejen for tynd (og der ikke er mere kokosmel) kan der med stort held tilsættes 1-2 spiseskefulde havregryn. Nissemor Nielsine - 2009-11-23 00:02:22 Hej, Min storesøster havde denne opskrift. Men, den forsvandt i løbet af årene og vupti - så har i den på hjemmesiden. Tak skal i have. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne