Baltiske klejner
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Baltikum Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland natron og salt i melet. tilsæt smørret, der er skåret i små stykker, sammen med creme fraiche, eddike og vodka, ælt dejen godt. Læg den på en tallerken og læg film over og stil den i køleskabet i 2 timer.
Rul dejen ud på et melbestrøet bord ca. 2 mm tyk og skær den i stykker med en klejnespore, form dem lidt à la S-facon. Klejnerne må ikke vrides. Læg klejnerne på et fad. Når de alle er formede, koges de i en gryde i meget varmt fedt eller palmin. Hvis det syder omkring træenden af en tændstik, er fedtet passende varmt. Læg klejnerne over på et stykke fedtsugende papir og server dem nykogte med et godt lag sigtet flormelis. |
|
Opskriften er vist 53765 gange,
og udskrevet 777 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (16 stemmer) |
|
Kommentarer fp - 2007-11-30 13:50:29 de er super gode, aldrig prøvet noget lignende |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne