Æblegifler

Æblegifler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 18

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
75 g.smør
3 dl.mælk
50 g.gær
1.5 tsk.fint salt
1 dl.sukker
500 g.hvedemel
3-4 æbler
1 æg
 
Opskrift:
Rør først en fast mos af skrællede æbler med så lidt vand som muligt og smag mosen med sukker. Man kan også bruge revne æbler som afdryppes godt og sødes. Smelt smør, hæld mælk i og køl væsken ned til 36° Opløs gæren i væsken og rør salt, 3 - 4 spsk sukker og halvdelen af melet i. Rør dejen klumpfri, sigt mere mel i og ælt den smidig. Sæt dejen til hævning ca. 30 min. Del dejen i 3 - 4 stykker, rul dem ud til tynde runde plader og skær dem diagonalt over til 6 trekanter. Fordel æblefyldet på dejtrekanterne og rul dem sammen fra den brede ende. Læg giflerne til efterhævning ca. 20 min. på plade med bagepapir, pensl med pisket æg og bag 16 - 18 min. ved 210 - 220° midt i ovnen. Giflerne kan fryses.





karakterer:
Opskriften er vist 11403 gange,
og udskrevet 199 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-07 12:52:37
Jeg syndes det e en meget god kage og jeg anbefaler den. Den er rigtig od og lækker og er en af mine favoritter. :-D <3