Æblegifler
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt : Red : |
|
|
Rør først en fast mos af skrællede æbler med så lidt vand som muligt og smag mosen med sukker. Man kan også bruge revne æbler som afdryppes godt og sødes. Smelt smør, hæld mælk i og køl væsken ned til 36° Opløs gæren i væsken og rør salt, 3 - 4 spsk sukker og halvdelen af melet i. Rør dejen klumpfri, sigt mere mel i og ælt den smidig. Sæt dejen til hævning ca. 30 min. Del dejen i 3 - 4 stykker, rul dem ud til tynde runde plader og skær dem diagonalt over til 6 trekanter. Fordel æblefyldet på dejtrekanterne og rul dem sammen fra den brede ende. Læg giflerne til efterhævning ca. 20 min. på plade med bagepapir, pensl med pisket æg og bag 16 - 18 min. ved 210 - 220° midt i ovnen. Giflerne kan fryses.
|
|
Opskriften er vist 11454 gange,
og udskrevet 199 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Nicole Alexandra Nielsen KZ - 2013-06-07 12:52:37 Jeg syndes det e en meget god kage og jeg anbefaler den. Den er rigtig od og lækker og er en af mine favoritter. :-D <3 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne