Stollen
Hovedingrediens : Bær - Rosiner Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren. Varm mælken til den er fingervarm og hæld den over gæren under omrøring.
Tilsæt 1 kg af melet og alt sukkeret. Skær fedtstoffet i stykker, bland det i dejen og arbejd den smidig. Lad dejene hæve 1 time. Arbejd dejen sammen på et bord med resten af melet. Tilsæt frugt og arbejd det ind i dejen. Del dejen i stykker og form hver stykke til en bolle ud til en aflang kage, ca. 1 ½ cm tyk. Buk dejkanten om de lange sider, læg brødene på bagepapir på en plade og lad dem hæve 30 min. Bages ved 200 grader i ca. 30 min på nederste rille. Pensl brødene med smeltet smør men de endnu er varme. Når brødene er kolde sigtes flormelis over. Tips: Bag gerne en stor portion og frys dem ned. Brødene egner sig til mange lejligheder. |
|
Opskriften er vist 14121 gange,
og udskrevet 215 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne