Stollen

Stollen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
10-12 dl.rosiner cocktailbær sukat og syltet appelsinskal
100 g.gær
5 dl.mælk
1200 g.hvedemel
300 g.stuetempereret smør
3 dl.sukker
 
 Pensling:
 smeltet smør
 
 Garnering:
 flormelis
 
Opskrift:
Smuldr gæren. Varm mælken til den er fingervarm og hæld den over gæren under omrøring.
Tilsæt 1 kg af melet og alt sukkeret. Skær fedtstoffet i stykker, bland det i dejen og arbejd den smidig. Lad dejene hæve 1 time.

Arbejd dejen sammen på et bord med resten af melet. Tilsæt frugt og arbejd det ind i dejen. Del dejen i stykker og form hver stykke til en bolle ud til en aflang kage, ca. 1 ½ cm tyk. Buk dejkanten om de lange sider, læg brødene på bagepapir på en plade og lad dem hæve 30 min.

Bages ved 200 grader i ca. 30 min på nederste rille. Pensl brødene med smeltet smør men de endnu er varme. Når brødene er kolde sigtes flormelis over.

Tips:

Bag gerne en stor portion og frys dem ned. Brødene egner sig til mange lejligheder.





karakterer:
Opskriften er vist 14121 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu