2 runde brunsviger

2 runde brunsviger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 2 stk.
KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
2 runde brunsviger, billede 4 2 runde brunsviger, billede 1 2 runde brunsviger, billede 2 2 runde brunsviger, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
25 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
   
  Pynt:
25 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Mælken lunes, heri opløses gæren, som dog ikke varmes med. Mel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket ca. 45 minutter.

Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 min og trykkes derefter ud med hånden til de passer i størrelse til de runde aluforme ca. 22 cm i diameter.
Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca 1 cm op ad formens sider. Remoncen stryges på, og ovenpå drysses flormelis.

Hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted ca. 30 minutter og bages i forvarmet ovn på nederste rille ved 240 grader C alm. ovn i ca 10 minutter.

Tips:

855





karakterer:
Opskriften er vist 44668 gange,
og udskrevet 693 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11339 (2699 kcal)
KJ pr. stk. 5669 (1349 kcal)
Vægt ialt 767 gram
Vægt pr. stk. 383 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1478 KJ (351 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 15.3 gram
Kulhydrat 48.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-05-12 20:53:31
Til rikke, smørret skal nu ikke smeltes men blot æltes i dejen sammen med de øvrige ingredienser til dejen

  -   2020-04-12 12:30:52
Hvad skal man gøre med smøret der skal i dejen. ? Jeg håber det rigtigt det jeg har gjort. Altså smelte og til sæt i dejen