Kugelhopf

Kugelhopf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
85 g.smør
1.25 dl.mælk
2 æggeblommer
3 spsk.sukker
1 citron reven skal herfra
250 g.hvedemel
1 æggehvide
0.5 dl.rom
15-20 smuttede mandler
50 g.rosiner
 flormelis
 
Opskrift:
Udrør gæren i den lune væske og tilsæt sukkeret og halvdelen af melet. Slå det godt igennem med en ske. Lad dejen hæve et lunt sted en halv time.

Hæld rommen over rosinerne og lad dem trække hermed, mens dejen hæver.

Smelt smørret, lad det svale og rør det sammen med æggeblommerne og den revne citronskal. Ælt det i dejen, når den har hævet første gang. Kom resten af melet i sammen med romrosinerne. Pisk æggehviden stiv og vend den i. Kom smuttede mandler i bunden af en lille smurt springform med rørindsats. Kom dejen i. Lad den hæve 1 time.

Bag ved 175 grader C i 30 minutter. Lad gærkagen svale lidt, inden den vendes ud af formen. Drys med sigtet flormelis før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 11454 gange,
og udskrevet 170 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu