Gærkringle
Hovedingrediens : Bær - Rosiner Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tag lidt mel fra til udrulning og hak resten sammen med smørret og findel det til en grynet masse. Rør gæren glat med halvdelen af den kolde mælk og kom den i. Tilsæt sukker og salt. Pisk æggene sammen med resten af mælken. Gem lidt til pensling, hæld resten i og rør dejen sammen. Lad den hæve tildækket, men ikke lunt til dobbelt størrelse.
Fyld: Til fyldet knuses makronerne og røres med blødt smør, honning, æg og salt. Tag dejen ud på melet bord. Rul den til en aflang firkant på ca. ½ cm. i tykkelsen størrelsen gør ikke så meget. Læg tynde smørskiver (skæres med ostehøvl) på 2/3 af dejen. Først lægges den del 1/3 uden smør hen over halvdelen af smørret, og så lægges det over 1 gang til så alt smør er dækket, som til wienerdej. Rul dejen i et aflangt flade. Fold den samme i tre lag og rul den ud i et langt stykke, 18 cm bredt, 1 cm tyk og ca. 115 cm langt. Dejen skal være tykkest på midten, som bliver kringlens bund. Fordel fyldet langs midten af dejen. Drys med rosiner og fold dejsiderne over fyldet. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Det gøres lettest ved at lægge dejenderne sammen over midten. Form en kringle. Lad den efterhæve, tildækket, men ikke lunt, til dobbelt størrelse. Pensel med æg, drysses med mandelflager og sukker. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 250 grader C. Efter 10 minutter dæmpes varmen til 200 grader og bagningen fortsættes ca. 20 minutter. Afkøles på plade. |
|
Opskriften er vist 32882 gange,
og udskrevet 769 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (9 stemmer) |
|
Kommentarer aase - 2014-02-18 12:52:50 Den er god og nem at lave Inge-lise Nørgaard - 2008-04-10 16:43:49 Det er en rigtig god kringle og nemt at arbejde med. Jeg undlader bare makroner for ikke at få den for sød. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne