Gærkringle

Gærkringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringle 1 Kringle
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gærkringle, billede 4 Gærkringle, billede 1 Gærkringle, billede 2 Gærkringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær, frisk
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Fyld:
150 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
125 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
25 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Tag lidt mel fra til udrulning og hak resten sammen med smørret og findel det til en grynet masse. Rør gæren glat med halvdelen af den kolde mælk og kom den i. Tilsæt sukker og salt. Pisk æggene sammen med resten af mælken. Gem lidt til pensling, hæld resten i og rør dejen sammen. Lad den hæve tildækket, men ikke lunt til dobbelt størrelse.

Fyld:
Til fyldet knuses makronerne og røres med blødt smør, honning, æg og salt.

Tag dejen ud på melet bord. Rul den til en aflang firkant på ca. ½ cm. i tykkelsen størrelsen gør ikke så meget. Læg tynde smørskiver (skæres med ostehøvl) på 2/3 af dejen. Først lægges den del 1/3 uden smør hen over halvdelen af smørret, og så lægges det over 1 gang til så alt smør er dækket, som til wienerdej.

Rul dejen i et aflangt flade. Fold den samme i tre lag og rul den ud i et langt stykke, 18 cm bredt, 1 cm tyk og ca. 115 cm langt. Dejen skal være tykkest på midten, som bliver kringlens bund.

Fordel fyldet langs midten af dejen. Drys med rosiner og fold dejsiderne over fyldet. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Det gøres lettest ved at lægge dejenderne sammen over midten. Form en kringle. Lad den efterhæve, tildækket, men ikke lunt, til dobbelt størrelse.

Pensel med æg, drysses med mandelflager og sukker. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 250 grader C. Efter 10 minutter dæmpes varmen til 200 grader og bagningen fortsættes ca. 20 minutter.

Afkøles på plade.





karakterer:
Opskriften er vist 32884 gange,
og udskrevet 769 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26294 (6260 kcal)
KJ pr. Kringle 26294 (6260 kcal)
Vægt ialt 1722 gram
Vægt pr. Kringle 1722 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1526 KJ (363 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 21.0 gram
Kulhydrat 38.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-02-18 12:52:50
Den er god og nem at lave

  -   2008-04-10 16:43:49
Det er en rigtig god kringle og nemt at arbejde med. Jeg undlader bare makroner for ikke at få den for sød.