Festlig kagemand

Festlig kagemand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Festlig kagemand, billede 4 Festlig kagemand, billede 1 Festlig kagemand, billede 2 Festlig kagemand, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
  Glasur:
100 gram Brun Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Rød flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1.5 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
  forskelligt slik
   
Opskrift:
Smelt smørret og rør mælken i, væsken skal være lunken, ca 37 grader C. Rør gæren ud i den lune væde og pisk æg i. Bland sukker og melet i og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 20 minutter.

Del dejen i tre dele - to store og en mindre. Rul de største stykker ud ca. 20x40 cm. og den mindste del ca. 20x25 cm (rul fra den lange side).

Rør remonce sammen af fedtstof og farin og fordel det på dejstykkerne. Rul dem sammen som til roulade.

Brug den mindste del til hovede og de to andre dele som overkrop og arme samt underkrop og ben. Efterhæv kagenmanden 20 minutter.

Pensl med æg og bag kagemanden ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Lad kagen svale af på en rist.

Rør glasur af flormelis og kogende vand i hver sin skål i stedet for farvet flormelis kan der bruges frugtfarve.

Pynt kagen med glasur og forskelligt slik.





karakterer:
Opskriften er vist 218469 gange,
og udskrevet 5514 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (104 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24921 (5933 kcal)
KJ pr. Pers. 2076 (494 kcal)
Vægt ialt 1757 gram
Vægt pr. Pers. 146 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1418 KJ (337 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 55.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-05-22 15:53:11
Super nem og dejlig kage. Det eneste der at klage på, er at kagen i min ovn skal have max 15 min. Ellers et kæmpe hit som alle var helt vilde med.

  -   2011-03-01 16:03:45
Super opskrift ((Ø Hvor smagte den godt

  -   2009-07-16 12:47:24
Brugte den til min søns fødselsdag og alle var vilde med den - store som små.

  -   2009-07-13 08:54:20
kan man bruge to medium æg til kagen

  -   2009-07-08 12:11:03
mine to sønner havde den med i børnehave de elskede den men mine to tvlinge døtre kunne ikke lide den man lille bitte ida den mindste elskede den hun spiste næssten en hel!

  -   2009-02-21 09:46:47
Kan jeg bage den dagen inden den skal bruges ?

  -   2009-01-11 13:02:13
Lækker kagemand !! Min datter havde den med i dagplejen.. Og de var vilde med den!!! Bruger altiden dejen, når vi skal lave fødselsdags boller og de bliver bare super lækre, luftige og bløde!!! Yndlings bollerne her hjemme !!!

  -   2008-10-18 09:45:59
MMMHH!! sikke en lækker kagemand. Jeg brugte opskriften til min drengs 8 årsfødselsdag, for hans klasse. Og næsten alle kunne lide den, der var kun få der ikke kunne lide den. Men jeg kom til at putte for meget smør i. Ellers var den lækker nok.

  -   2008-09-23 16:16:10
en god opskrift men rosiner i remoncen giver den lige det sidste pift

  -   2008-09-19 05:14:04
Vi syntes det lille stykke til hoved blev for langt, og det passede bedre med halv længde, så vi skar det overskydende i skiver og trykkede dem flade til (snegle)