Festlig kagemand
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret og rør mælken i, væsken skal være lunken, ca 37 grader C.
Rør gæren ud i den lune væde og pisk æg i. Bland sukker og melet i og ælt dejen godt sammen. Lad dejen hæve i 20 minutter.
Del dejen i tre dele - to store og en mindre. Rul de største stykker ud ca. 20x40 cm. og den mindste del ca. 20x25 cm (rul fra den lange side). Rør remonce sammen af fedtstof og farin og fordel det på dejstykkerne. Rul dem sammen som til roulade. Brug den mindste del til hovede og de to andre dele som overkrop og arme samt underkrop og ben. Efterhæv kagenmanden 20 minutter. Pensl med æg og bag kagemanden ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Lad kagen svale af på en rist. Rør glasur af flormelis og kogende vand i hver sin skål i stedet for farvet flormelis kan der bruges frugtfarve. Pynt kagen med glasur og forskelligt slik. |
|
Opskriften er vist 218471 gange,
og udskrevet 5514 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (104 stemmer) |
|
Kommentarer Stine Olesen - 2011-05-22 15:53:11 Super nem og dejlig kage. Det eneste der at klage på, er at kagen i min ovn skal have max 15 min. Ellers et kæmpe hit som alle var helt vilde med. Engel - 2011-03-01 16:03:45 Super opskrift ((Ø Hvor smagte den godt Lene - 2009-07-16 12:47:24 Brugte den til min søns fødselsdag og alle var vilde med den - store som små. simone - 2009-07-13 08:54:20 kan man bruge to medium æg til kagen Lone - 2009-07-08 12:11:03 mine to sønner havde den med i børnehave de elskede den men mine to tvlinge døtre kunne ikke lide den man lille bitte ida den mindste elskede den hun spiste næssten en hel! anonym - 2009-02-21 09:46:47 Kan jeg bage den dagen inden den skal bruges ? Henriette - 2009-01-11 13:02:13 Lækker kagemand !! Min datter havde den med i dagplejen.. Og de var vilde med den!!! Bruger altiden dejen, når vi skal lave fødselsdags boller og de bliver bare super lækre, luftige og bløde!!! Yndlings bollerne her hjemme !!! Albertine - 2008-10-18 09:45:59 MMMHH!! sikke en lækker kagemand. Jeg brugte opskriften til min drengs 8 årsfødselsdag, for hans klasse. Og næsten alle kunne lide den, der var kun få der ikke kunne lide den. Men jeg kom til at putte for meget smør i. Ellers var den lækker nok. caw - 2008-09-23 16:16:10 en god opskrift men rosiner i remoncen giver den lige det sidste pift Per - 2008-09-19 05:14:04 Vi syntes det lille stykke til hoved blev for langt, og det passede bedre med halv længde, så vi skar det overskydende i skiver og trykkede dem flade til (snegle) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne