Festkringle fra Springbjerg

Festkringle fra Springbjerg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.hvedemel
200 g.margarine
50 g.gær
2 spsk.vand
2 æg
1 spsk.sukker
 
 Fyld:
100 g.margarine
100 g.sukker
50 g.rosiner
40 g.sukat
80 g.marcipan
 
 Pynt:
1 æg
 Perlesukker/Tesukker
 mandelsplitter
 
Opskrift:
Smuldr margarinen i melet. Tilsæt gær, der er opløst i lunkent vand sammen med æg og sukker.

Rør fyldet sammen, rul dejen ud og fordel fyldet herpå. Form dejen til en kringle og lad den hæve et køligt stad til næste dag, max 12 timer.

Pensl med sammenpisket æg. Drys med tesukker og mandelspitter og bag ved 250 grader i 15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 16039 gange,
og udskrevet 428 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-21 17:40:57
200 grader er at fortrække i ca 15 min og midt i ovnen

  -   2009-01-06 11:49:28
Min kringle blev helt forbrandt, selv om jeg tog den ud efter 11 min, hvad har jeg gjort forkert? det er især det penslet æg og sukker der er oven på der blev sort.