Blåbærstænger

Blåbærstænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Bær - Blåbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
0.25 tsk.salt
150 g.smør
2.5 dl.mælk
50 g.sukker
425 g.hvedemel
 
 Fyld:
2 dl.blåbær
1 tsk.kartoffelmel
 
 Pensling:
1 æg
0.5 dl.flormelis
2-3 spsk.sukker
 
Opskrift:
Findel gæren i dejfadet. Hæld mælken i og rør gæren ud. Tilsæt halvdelen at melet samt salt og sukker. Rør det blødgjorte smør i. Kom det meste af melet i og rør dejen godt sammen. Gem lidt mel til senere udrulning.

Tag dejen ud på bordet og del den i to portioner. Rul hver portion ud til en firkant 20x30 cm og læg dem på en smurt plade eller bagepapir.

Skær dejsiderne i 6 cm lange snipper. Læg blåbærrene ned langs midten, drys med sukker og kartoffelmel. Flet snipperne sammen over fyldet. Pensl med det piskede æg. Stængerne hæver ca. 1 time.

Bages ved 200 grader i ca 15 min., eller til de er gyldne. Drys med flormelis.





karakterer:
Opskriften er vist 13604 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu