Lasagne al forno 02
Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Lasange Oprindelsesland : Italien Indsendt : Red : |
|
|
Pasta pladerne blancheres 6 minutter i letsaltet vand, tilsat lidt olie. Læg dem forsigtigt op på et viskestykke, adskilt fra hinanden og dup dem tørre.
Spinaten dampes i lidt vand. Når bladene er faldet sammen, tages de op og hakkes groft. Spinaten blandes med hytteost og lidt salt. Bechamel sauce : Smørret smeltes i en kasserolle. Melet røres i, og der røres forsat rundt et lille minuts tid (melet afbages). Tilsæt mælken ad 3 gange, idet saucen efter hver tilsætning piskes godt blank. Når saucen er kogt igennem et par minutter, smages den til med salt, peber og en anelse revet muskatnød. Til bolognese saucen hakkes grønsagerne ret fint og sauteres i olie i den angivne rækkefølge. Kom tomatbådene i og smag til med de øvrige ingredienser. Laurbærblade koges med hele og fjernes til sidst. Er saucen meget tør, tilsættes lidt vand eller fond. Neddamp den uden låg ca. 5 minutter til det er en tyk sauce. Lasagnes samles nu i et smurt gratinfad, begyndende fra bunden : bechamel sauce, pasta, bolognese sauce, revet ost, pasta, spinat, bechamel sauce, pasta, bolognese sauce, pasta, bechamel sauce og til sidst drysses med rigeligt revet ost. Lasagnes bages i ovnen, deraf betegnelsen "al forno" ved 225 grader. Bagetiden afhænger af fadets dybde, i et forholdsvis fladt fad, ca. 25 minutter. |
|
Opskriften er vist 48800 gange,
og udskrevet 688 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (34 stemmer) |
|
Kommentarer ida 9 år - 2011-05-24 18:48:41 håber af min lillesøsster blir glad Conny - 2011-03-12 21:43:41 lagsagneplader behøver slet ikke at være forkogt. læg dem imellem lagene, og bag i ovnen ca. 40-45 min. så bliver de gode også. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Opskriften er fra Paul Holt Grøn Gastronomi |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne