Valnøddebrød med øl
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Indsendt : Red : |
|
|
Rør gær, vand og øl sammen i en bageskål. Hal valnødderne ret fint og tilsæt denm sammen med olie, salt, sirup, sigtemel og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen godt og kom mel i, til konsistensen er passende, men endelig ikke for fast. Ælt dejengodt igennem på bordet. Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i ca. 2 timer. Ælt dejen let igennem og form den til 1 stort brød, 1 mindre brød og 2 flutes eller 4 flutes. Lad det efterhæve på pladen i ca. ½ time. Drys brød, flutes eller boller med mel og bag brødet i ca. 40 minutter ved 225 grader på nederste rille, flutes og boller i ca. 12-15 minutter på midterste rille, tiden afhænger af bollernes størrelse.
|
|
Opskriften er vist 30470 gange,
og udskrevet 1217 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (20 stemmer) |
|
Kommentarer dpl - 2013-01-22 07:26:15 Jeg har bagt det rigtig mange gange som flutes og det bliver altid godt og smager fantastisk AM - 2011-08-24 13:49:22 Rigtig lækkert brød :) Syvnissen - 2009-06-01 08:24:15 Rigtig godt brød, valnødolie kan erstattes med almindelig olie. Har bagt det på 230 C i ca 35-40 min. Bliver rigtig svampet indvendig. :) HW - 2008-04-21 17:08:21 Rigtig godt brød der smager af noget. Pas på ikke at komme for meget mel i, så bliver brødet tørt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne