Ungarsk kartoffelbrød
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Ungarn Indsendt : Red : |
|
|
Rør vand og gær sammen og tilsæt olie, salt og sukker. Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjernet og kom dem i gærblandingen sammen med klid og det meste af melet. Ælt mere mel i lidt ad gangen, men pas på, at dejen ikke bliver for fast, klidet opsuger en del væske under hævningen. Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i stykker. Form dem til små brød, som skal efterhæve i ca. 15 minutter på pladen. Rids brødene med ene skarp kniv og bag dem i ca 15 minutter ved 225 grader på ovnens midterrille.
|
|
Opskriften er vist 18247 gange,
og udskrevet 337 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Lizbet - 2005-01-01 01:01:01 Dette er et prima brød tilsæt gullerød og æble istedet for hvedeklid saa har du et endnu bedre brød som er velegnet til frysning. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne